top of page
  • Forfatterens bildeVictoria Vendela

Mine favoritt-YouTubere - tips til innhold å se på på YouTube

Det er mye roligere på YouTube nå enn det var for bare ett år siden, og i hvert fall for to år siden. Flere og flere av mine faste favoritter på YouTube har sluttet, og det er generelt mindre interessant innhold å se på - synes iallfall jeg.


Jeg kan fortsatt bruke det hvis jeg lurer på noe eller skal gjøre research eller lære meg noe nytt, men det er mye mer sjeldent jeg ser på videoer bare for underholdning. Det synes jeg er utrolig trist, for før så jeg på YouTube hver eneste dag, eller bare hadde det i bakgrunnen mens jeg gjorde andre ting.


Derfor tenkte jeg å tipse dere om mine favoritter, som fortsatt er aktive, og det jeg liker å se på, og så håper jeg å få noen tips tilbake! For jeg trenger virkelig flere aktive å se på.


Av norsk innhold på YouTube liker jeg å se på:


Pia Seeberg - Pia sine videoer er en god blanding av vlogger og trening. Vlogger med trening? Men det er ikke kun trening - hun viser hverdagslivet, snakker om ulike ting, tipser om trening og kosthold og så videre. Jeg digger hvor positiv og glad hun er! Videoene er veldig motiverende og inspirerende. Anbefales sterkt!


Misbetta - En av de få norske YouTuberne som fortsatt er veldig aktiv! Hun legger ut videoer med trening, mat og kosthold, og tester ut forskjellige oppskrifter. I blant legger hun også ut rene vlogger, noe jeg liker spesielt godt! Misbetta virker så snill og hyggelig, og det er veldig chill vibe i videoene hennes. Hun streamer også en del på Twitch.


Hanna-Martine - Hanna-Martine er en av de YouTuberne som har holdt på lengst i Norge, og som fortsatt er aktiv. Hun legger ut lange og fine vlogger, og er alltid en solstråle!


Sofie Laxaa - Sofie er nokså aktiv på YouTube i perioder, og nyeste video er fra bare noen dager siden. Hun legger ut vlogger om livet, trening, klær og matlaging.


Pengesnakk - Jeg har blitt mer og mer interessert i økonomi, sparing og ekstrainntekter, så jeg synes Pengesnakk er veldig interessant, både YouTube-kanalen og podcasten.


Internasjonale vloggere:

Linda Sun - Først og fremst er hun utrolig flink til å redigere og sette sammen videoer, så hver video er som regel interessant uansett hva den handler om. Men hovedsakelig vlogger hun om livet med trening og matlaging. Liker at hun er en skikkelig foodie, som meg! Hun er veldig åpen om at hun sliter med kroppsbildet og mental helse, og at det er en evig kamp med å ville spise det man vil, men også føle seg bra i egen kropp. Føler man kan relatere og lære av henne, samtidig som det er veldig bra videoer.


Christy Anne Jones - Hun er australsk og bor i Australia, og er en aspirerende forfatter. Viben i videoene er veldig cozy, og hun har mye fokus på å lese bøker, skriving av bøker, og generelt hvordan hun strukturerer hverdagen med skriving.


Så over til gaming og hobby-videoer på YouTube:

TwicebakedJake - Min absolutt favoritt-Pokétuber (Pokémon-YouTuber)! Han åpner Pokémonkort, som jeg liker godt å se på, men han snakker også en del om Pokémonkort-miljøet og nyheter og trender, teorier og alt relatert til dette. I tillegg virker han veldig god og snill, og forklarer ting på en bra måte.


Ircha Gaming - Hun er faktisk norsk, men legger ut innhold på engelsk. Her får man vite alt om nye spill, spesielt til Nintendo Switch og PlayStation.


Katliente - Hun er en amerikansk YouTuber, Twitch-streamer og TikToker. Hun har også en veldig bra Etsy-butikk, så hun legger ut mye tips til hvordan man kan styre den, og viser hvordan hun tegner emotes. Jeg liker også at det er tips til YouTube, TikTok og Twitch og generelt bare hennes tanker om ulike temaer, som kanskje ikke alle snakker om. For eksempel mental helse og innholdsskaping. Hun er også veldig aktiv på TikTok, så anbefaler å sjekke henne ut der også - hun er kanskje best på TikTok!


Eeowna - I hennes videoer er fokuset på cozy gaming (tror hovedsakelig Nintendo Switch), og det liker jeg! Hun anmelder nye spill og spiller selv, og generelt snakker om gaming. Skulle ønske jeg tok meg enda mer tid til å se på videoene hennes og også at jeg hadde mer tid til å spille cozy spill selv, men jeg glemmer det eller nedprioriterer det hele tiden. Man kan iallfall bli inspirert av hennes videoer!


Genevieve's Design Studio - Hvis man vil lære seg å tegne på iPad burde man virkelig følge hennes videoer! Hun legger ut så mange fine tutorials med fine motiver, og jeg har fulgt flere av hennes tutorials med veldig bra resultater. Man lærer alltid noe nytt om det tekniske på iPad (ProCreate), i tillegg til at man generelt blir flinkere til å tegne. Skulle ønske jeg tok meg enda mer tid til det. Anbefales!


Det var hovedsakelig mine favoritter - det pleide å være mange flere før, men jeg tar ikke med de som ikke er aktive lenger. Så hvis du også sliter med å finne noe gøy å se på på YouTube, håper jeg du fikk ny inspirasjon nå.


Nå håper jeg dere har noen tips til meg! Hvilke YouTubere burde jeg sjekke ut? Jeg vil gjerne ha tips til YouTubere med vlogger eller som viser hverdagsliv/livsstil, og gjerne på norsk, men amerikansk/britisk osv går også bra. Så har jeg også fått med meg at det er mange som følger med på svenske vloggere også, men der aner jeg ikke hvor jeg skal begynne. Jeg er åpen for svensk, mer nå enn jeg var før - jeg burde bli litt bedre på å forstå det. Så hvem lager bra vlogger?

bottom of page