top of page
  • Forfatterens bildeVictoria Vendela

ALT jeg bruker til å lage iskaffe - Utstyr, kaffe, glass og siruper

annonse


På TikTok får jeg hele tiden spørsmål om hvor tingene jeg bruker i videoene mine er fra, så jeg tenkte det var fint å ha et samleinnlegg her. Hvis det er noe som mangler her, er det bare å legge igjen en kommentar, så kan jeg oppdatere innlegget.


Jeg har kjøpt alt med mine egne penger og på eget initiativ, men jeg har annonselenker hvor jeg kan få en andel av salget, som betyr at jeg må merke innlegget som "annonse". Hvis du liker innholdet jeg lager, gjerne bruk linkene mine for å støtte meg. Jeg setter stor pris på det, så tusen takk!


Hvis du vil lese mer om sirupsamlingen min og hva jeg anbefaler, sjekk ut dette innlegget.


Kaffemaskinen min fra Nespresso - Lattissima Pro. Jeg er veldig glad i den, men jeg tror det er en utgående modell - jeg har hatt den siden 2019. Det har kommet mange fine og nyere modeller siden den gang, men den duger fortsatt for meg! Den kommer med melkeskummer som man kan koble av og på etter behov - digger den!

kaffemaskin fra Nespresso med melkeskummer
Nespresso Lattissima Pro

Link til kaffemaskin HER.



Marley melkemugge kjøpt på Jotex HER

Denne lille muggen er nok det jeg får aller mest spørsmål om, og jeg forstår jo hvorfor - den er utrolig søt! Jeg brukte faktisk ganske lang tid på å finne den perfekte lille muggen før jeg fant denne på Jotex. Da kjøpte jeg to stk, som er ganske digg så jeg kan sette en i oppvaskmaskinen og fortsatt ha en til. Jeg bruker den til å brygge kaffe i, egentlig mest for det estetiske, men jeg synes også det er ganske praktisk.




Kopp/glass med lokk og sugerør - AliExpress

Denne koppen er jeg så glad i! Synes den er så fin, og så er det plass til masse isbiter og krem og alt man skulle ønske seg. Link her.



Sukkerfrie sauser/toppinger fra Bodylab

Jeg får mange spørsmål om sausene fra Bodylab og hvilke som er best. Den jeg bruker aller mest er den med salt karamell, og den synes jeg er veldig god! Bruker også mye av den "vanlige" brune sjokoladen, som også er veldig god. Jeg er ikke like glad i den med hvit sjokolade - synes den er litt smakløs. Den med bringebær bruker jeg ikke så ofte, da favorittsmakene mine til iskaffe er sjokolade og karamell, men den er helt grei på smak. Hvis du skal teste ut, anbefaler jeg salt karamell og den "vanlige" sjokoladen. De kan kjøpes her.



Mattermos fra Les Artistes, kjøpt på Kitch'n

Det er denne jeg bruker for å frakte iskaffen min til kontoret. Den holder på kald drikke i 12 timer (og varm drikke i 24 timer), som gjør at den er super til å holde på isbitene til jeg faktisk er på jobb. Grunnen til at jeg gikk for mattermos er fordi den har veldig stor åpning, som gjør at det er veldig lett å ha oppi store og mange isbiter. Jeg brukte en "vanlig" termos før, men det var så vanskelig å få isbiter gjennom åpningen, og da måtte jeg klare meg uten isbiter. Iskaffe uten isbiter er bare ikke helt det samme, så jeg elsker denne!

stor termos til mat og drikke
Les Artistes - mattermos

Link til mattermos HER.



Glass med lokk og sugerør - kjøpt på AliExpress HER

glass med lokk og sugerør
Glass med lokk og sugerør - AliExpress

Dette glasset har blitt ett av mine favoritter til iskaffe nå. Det er alltid litt risky å bestille sånt fra AliExpress, men jeg ble veldig positivt overrasket. Kvaliteten virker god - som vanlig glass. Også er det utrolig stilig!


Isbitform som lager bjørner - kjøpt på AliExpress HER

isbitform med bjørn
isbitform med bjørn - AliExpress

Jeg liker å variere litt med hva slags isbiter jeg bruker, og da er disse bjørneisbitene supre! Synes de er så søte, og det er relativt enkelt å lage isbitene også. Jeg prøvde å lage kaffe i den også, men jeg vil egentlig ikke anbefale det. Det satte seg nemlig en skikkelig lukt i isbitformen, og det tok to-tre runder i oppvaskmaskinen før den slapp taket. Den gode nyheten er at formen tydeligvis tåler oppvaskmaskin godt - og at lukten forsvant til slutt! Men det var litt stress, så det er nok best å holde seg til vann. Med mindre man synes det er greit med litt lukt, da er det bare å kjøre på!



Presskanne fra Bodum, kjøpt på Kitch'n. Denne bruker jeg til å lage cold brew, som fungerer veldig bra! Bruker for eksempel Friele Frokostkaffe Kokmalt. Har hatt presskannen en del år (selv om jeg fortsatt har på klistremerket, haha), så jeg fant ikke modellen (alle ligner jo så mye på hverandre også), men det finnes flere nyere og stiligere modeller nå.

Bodum presskanne

Ikke helt den samme, men link til lignende presskanne fra Bodum HER.


Bodum Pavina dobbelvegget glass 45 cl kjøpt på Kitch'n.

klare høye glass
Bodum - Pavina 45 cl

Disse Pavina-glassene er blant mine favorittglass! I denne størrelsen, 45 cl, får jeg plass til en god størrelse iskaffe med isbiter. Elsker også at de er dobbeltvegget, som gjør at de ikke dugger og blir sånn ekle og våte på utsiden, som noen ganger skjer med glass og kalde drikker. Glassene har også termoeffekt, som gjør at de både holder på varm og kald drikke lenger. Jeg merker det spesielt med isbiter, at jeg ofte er ferdig med å drikke iskaffen lenge før isbitene faktisk har smeltet. Jeg har de også i en størrelse mindre, som er 35 cl.


Kan kjøpes på Kitch'n HER og Bakeren og Kokken HER


holder iskaffe med isbiter og sugerør
Bodum - Pavina 45 cl

Bodum Pavina dobbelvegget glass 35 cl kjøpt på Kitch'n

Klare fine glass fra Bodum - Pavina 35 cl
Bodum - Pavina 35 cl

Link til glassene:

Kitch'n HER

Bakeren og Kokken HER


Disse glassene er 35 cl og er da litt mindre enn Pavina-glassene på 45 cl, men det er fortsatt en fin størrelse. Det finnes enda mindre størrelser også, for eksempel til espresso HER. Jeg synes disse på 35 cl er bedre til varm kaffe (eller annen drikke så klart), for det blir jo ikke plass til like mange isbiter i denne.




Skjeer med donuts på - kjøpt på AliExpress HER

Det finnes mange andre søte mønstre også! Jeg trodde jo at dette var som størrelsen til en teskje, men jeg leste kanskje ikke godt nok, eller så misforsto jeg. De er i hvert fall bittesmå, så de er mindre enn teskjeer. Det går fint for min del, jeg bruker de mest til sukker og slikt, og det fungerer bra.



Rosendahl Grand Cru soft kaffeglass 48 cl kjøpt på Kitch'n.

høye klare glass til kaffe og annen drikke
Rosendahl - Grand Cru - 48 cl

Disse glassene bruker jeg egentlig til alt - ikke bare iskaffe. Dette er ordentlig store glass, så det er genialt når man skal drikke mye, som vann, iste, brus og så videre. Eller en islatte med masse isbiter! Egentlig veldig fine drinkglass også. Veldig allsidig med andre ord!


Link til glassene HER.

høye klare glass med kaffe og melk og sugerør
Rosendahl - Grand Cru - 48 cl

Serax - Inku longdrinkglass 45 cl - kjøpt på Nordic Nest

Dette glasset har jeg faktisk bare ett av, siden jeg ønsket variasjon til iskaffe og videoene mine. Kunne gjerne hatt flere! Synes det er så stilig, og det ser jo litt ut som en vase. (Fikk faktisk spørsmål fra en jente på TikTok om jeg brukte vase som glass, haha). Glasset er overraskende lett, det veier nesten ingenting.


Du kan kjøpe glasset HER



Bodum Titlis dobbeltvegget glass 35 cl - kan kjøpes på Bakeren og Kokken HER

klare glass i morsom fasong
Bodum Titlis glass - 35 cl

Disse glassene er også fra Bodum, med samme geniale funksjon som Pavina-glassene: at de har doble vegger, som gjør at de holder på både varm drikke og kald drikke. Størrelsen er også veldig bra! Jeg kjøpte de fordi jeg ønsket litt variasjon i iskaffe-glassene mine, og syntes fasongen både var morsom og fin. Veldig fornøyd med dette kjøpet!



Bodum Bistro, kopper i glass 35 cl - kan kjøpes på Bakeren og Kokken HER

Disse bruker jeg til varm drikke, og jeg synes de er så stilige! Disse er ikke dobbeltvegget, men siden det er hank å holde i, vil man i hvert fall ikke brenne seg. Hvis man vil ha dobbeltvegget finnes det i espressostørrelse HER.



Hadeland Glassverk Odyssé glass 39cl - kjøpt på Christiania Glasmagasin HER

Dette er jo egentlig vannglass, men det hender at jeg bruker de til iskaffe også. De er nydelige! Vi bruker jo disse hver dag til vann eller brus, og det beste er at de kommer med knuseerstatning. Det betyr at hvis man knuser et glass, kan man ta med restene til en Christiania Glasmagasin-butikk og få et nytt ett! Jeg har også vinglass i denne serien, og der var jeg uheldig å knuse et glass en gang, og da fikk jeg byttet til nytt i butikken. Genialt!



Starbuckskopper - kan kjøpes i nettbutikken til Starbucks HER og på utvalgte kafeer

De som følger meg på TikTok har nok også sett meg bruke disse koppene en del! Jeg liker å variere. Den klare koppen er jo veldig "stilren", i Starbucks-stil, og dessuten liker jeg å bruke strekene som er merket opp på siden av den, til å måle hvor mye jeg skal ha av melk og så videre. Den rosa er så søt og sommerlig, og jeg tror det er en sommerutgave, så er litt usikker på hvor lenge de selger den. Det som er litt dumt med den er at den ikke har noen streker eller måter man kan bruke den som et målebeger på, men det går bra.


Link til den første HER

Link til den rosa HER


Jeg har forresten tatt lokket til den klare koppen, fra en annen kopp fra Starbucks, for den jeg linker til kommer med et sånt buet lokk. Det gjorde min også, men jeg liker best det flate lokket. Glemte å sette på "riktig" lokk da jeg tok bilde!



Nespresso reiseflaske, kjøpt i nettbutikken til Nespresso

Jeg får mange spørsmål om hvor denne flasken er fra, og den er dessverre utsolgt hos Nespresso. Det virker ikke som den kommer inn igjen med det første heller. Veldig synd! Den rommer 350 ml og man kan drikke rett fra flasken med sugerør. Den kom også i beige og i en større versjon, og jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde kjøpt den litt større! Denne flasken er veldig fin, men noen ganger skulle jeg ønske den var litt større. Beige var også veldig stilig. Det er jo ikke så ofte man angrer på at man IKKE kjøpte noe, men akkurat her angrer jeg veldig, haha. Har sjekket jevnlig i flere måneder om den er tilbake, men ingen lykke til nå. Får håpe de kommer inn igjen!



Glass-sugerør fra Dorre, kjøpt på Nordic Nest HER

Jeg har blitt helt frelst av sugerør i glass! Det er både stilig og delikat, men også ganske praktisk: man ser med en gang om sugerøret er rent eller ikke. Skulle ønske det fantes noen i enda lenger versjon også, til de ekstra høye glassene. Men til "vanlige glass" fungerer det supert!


Sugerør i glass med blomster - AliExpress - link HER

Disse sugerørene fant jeg på AliExpress, og jeg var veldig spent på hvordan de kom til å være i virkeligheten, men de var superfine! Blomstene har holdt seg godt etter flere runder i oppvaskmaskinen også.




Isbitform som lager runde isbiter - kjøpt på AliExpress HER

isbitform fra AliExpress

Disse formene har jeg brukt masse, for jeg elsker runde isbiter! Synes det gir en litt ekstra luksusfølelse. De kan være litt vriene å få ut av formen, men jeg har blitt veldig god på det nå - det beste er å la det renne litt varmt vann fra springen, på baksiden av formen så de løsner litt, og så banker man ut isbitene i en eske eller lignende. Funker supert!


SÃ¥nn her blir de:

runde isbiter

Link til isbitform HER.



Boks med lokk, isbitform og skje - kjøpt på AliExpress HER

oppbevaringsboks og isbitform i en

Kjempefin boks som både inneholder isbitform og skje, så kan man lage isbiter i formen og deretter flytte det til beholderen når man skal lage flere. Jeg liker nok kanskje de formene over her bedre til å lage selve isbitene, men som oppbevaring er den veldig fin!



Glass med lokk og sugerør

Dette glasset har jeg kjøpt på Sunkost, selv om man får sikkert kjøpt den flere steder! Den er veldig fin til smoothie og til bubble tea/boba tea, siden sugerøret er så stort. Da får man plass til større biter eller til de kulene som jeg er så glad i å ha i bubble teen min! Link her.

Den finnes også med sølvfarget sugerør!


Siruper til kaffen har jeg kjøpt på mange forskjellige steder. For eksempel Barlife, Partyking, Baria, Barkonsult, Espresso House (på selve kafeen) og Gulating.


Samlingen min med siruper er relativt stor nå, og jeg har skrevet et eget innlegg om siruper HER. Men jeg anbefaler blant annet disse:


sirup i sirupsflasker fra Monin til kaffe
Noen av mine favorittsiruper fra Monin

Monin Sugar Free Vanilla - sukkerfri vanilje. Kan kjøpes her.

Sukkerfri vanilje er et must i samlingen og i hverdagen! Den bruker jeg nesten hver dag, og jeg har allerede gått gjennom en flaske av den i år, så jeg er på nummer to nå. Smaker godt selv om den er sukkerfri, og ikke for kunstig.


Monin Sugar Free Caramel - sukkerfri karamell. Kan kjøpes her.

Sukkerfri karamell bruker jeg også flere ganger i uken og er virkelig noe man burde ha i samlingen. Jeg synes man kan kjenne litt mer at denne er sukkerfri, men den er fortsatt god, og jeg synes det er verdt det for å kunne bruke den litt oftere enn det man burde med de med rent sukker i.


Monin Chocolate Cookie - sjokoladekjeks. Kan kjøpes her.

Chocolate Cookie er dessverre ikke sukkerfri, men den er supergod! Den smaker skikkelig godt av sjokolade og... kjeks? Det er litt vanskelig å beskrive, men sjokoladekjeks er nok ganske treffende!


Monin Roasted Hazelnut - ristet hasselnøtt. Kan kjøpes her.

Smaker skikkelig godt, har en slags "brent" smak som jeg liker godt.


Monin Pistachio - pistasj. Kan kjøpes her.

Denne er jeg også veldig glad i, har en god smak av pistasj, men man må ha oppi kanskje 30 ml for at man skal kjenne smaken.


Monin Toffee Nut - smørkaramell. Kan kjøpes her.

Denne er også skikkelig god, veldig søt, og egentlig litt vanskelig å beskrive akkurat hva den smaker, men jeg liker den! Det var en av de første sirupene jeg kjøpte.


Monin White Chocolate - hvit sjokolade. Kan kjøpes her.

Veldig søt og god sirup, ikke kraftigste smaken, men den fungerer bra.


Monin Chocolate - vanlig sjokolade. Kan kjøpes her.

Denne smaker enkelt og greit sjokolade, og har en skikkelig god sjokoladesmak!



Jeg har også pumpe til alle mine siruper, og føler det er et must. Ikke at man må ha det, men jeg digger det! Da er det lettere å dosere - 1 pump tilsvarer 10 ml - og så bare synes jeg det gjør det enda morsommere å lage kaffe. Føler meg litt som en barista!



Pumpe finner du HER.



Hvis det er noe som mangler i dette innlegget, og du fortsatt lurer på hvor noe er fra, er det bare å legge igjen en kommentar, så kan jeg oppdatere innlegget!



bottom of page